top of page
Пошук

лекція-діалог з нагоди 75 річниці з дня народження Володимира Івасюка

Оновлено: 24 бер.


В КЗ КОР "Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського" відбулась лекція-діалог з нагоди 75 річниці з дня народження Володимира Івасюка - українського композитора-виконавця, музиканта, мультиінструменталіста, поета.

Адже саме 4 березня 1949 року в місті Кіцмань народився майбутній композитор.

Юні відвідувачі музею мали змогу дізнатись та обговорити творчий шлях митця, послухати його пісні та познайомитись з цікавою історією написання безсмертної пісні "Червона рута".

Відповідаючи на запитання: "Які пісні Володимира Івасюка ви знаєте?" діти назвали також пісню, яка з початку повномасштабного вторгнення почала гучніше лунати, об'єднуючи українців, - "Пісня буде поміж нас".

Ми намагались зрозуміти, чому творчість, яка зазнавала утисків в 60-70ті роки (адже радянський союз в цей період - це вбивство Симоненка, ув'язнення Параджанова, Чорновола), стає для багатьох українців натхненним джерелом зараз, в період російсько-української війни.

Також юних слухачів вразив той факт, що понад 100 написаних пісень - це те, що встиг написати Володимир Івасюк за життя, яке обірвалось в 30 років. І як багато його творів могли б поповнити золотий фонд української естради, якби не тотальний контроль та небезпека в період СРСР.

Діти підсумували нашу зустріч думками про те, що творчість Володимира Івасюка - це суміш народного та сучасного, яка житиме й надалі, якщо її шанувати. А як інакше, адже з його піснями ми ховаємось в укриття під час ракетного обстрілу, його пісні підтримують, коли ми сумуємо за близькими людьми. З його піснями ми обіймаємося, під час довгоочікуваної зустрічі, з його піснями в серці ми обов'язково переможемо!

3 перегляди0 коментарів
bottom of page