top of page
Пошук

Майстер-клас для дітей "Маки на садибі"


В КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І. С. Козловського» відбувся майстер-клас для дітей "Маки на садибі", з використанням нетрадиційної техніки малювання. Майстер-клас приурочений святкуванню Першого Спаса - Маковея.

Щорічно 14 серпня на Маковея православні християни несуть в храми на освячення мед, мак і воду. Цей звичай походить від традиції перший урожай приносити Богові, а освячення маку приурочується до пам'яті «семи мучеників Маккавеїв». В українській міфології мак є символом сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, оберегу від нечистої сили.Але для маленьких відвідувачів музею-садиби ця, на перший погляд, ніжна квітка є романтичною окрасою пейзажу, яка зачаровує своєю красою. Тож, самостійно обравши колір паперу для малювання та підготувавши незвичайну повітряну кульку, діти стали малювати квіти методом штампування - залишаючи оригінальний відбиток фарби на папері. Оздобивши маки жовто-чорними серцевинками, далі домалювали стебла, листячко та травичку. Дехто скористався уявою та зобразив чудернацькі комахи, синьоокі волошки та блакитне небо. Під кінець майстер-класу всі охочі мали змогу втамувати спрагу та зробити спільне фото.

А хто має бажання, але ще не приєднався до нашої творчої команди - пишіть в особисті повідомлення: https://www.facebook.com/muzeykozlovskogo


3 перегляди0 коментарів
bottom of page