top of page
Пошук

«Мар’янівські читання І. С. Козловського», присвячені 210 річниці від дня народження генія українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Оновлено: 24 бер.


В КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І. С. Козловського» проходили «Мар’янівські читання І. С. Козловського», присвячені 210 річниці від дня народження генія українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

На читаннях підіймалися досить важливі теми, зокрема - "Т. Г. Шевченко у творчості І. С. Козловського". Відомо, що Іван Козловський з дитинства надихався творчістю Тараса Григоровича. Ставши іменитим тенором, Іван Козловський виконував твори: «І широкую долину і високую могилу», «Мені однаково», «Вогні горять», кантату «Б’ють пороги», оперу «Катерина»…

Гості музею змогли поглибити свої знання про курган Переп’ятиха та його розкопки на яких був присутній сам Тарас Григорович у 1845 році.

Також, для ознайомлення була представлена презентація «Скарби кургану Переп’ятиха», в якій більш детально розповідалося про знахідки під час розкопок кургану.

В меморіальному музеї-садибі І. С. Козловського проходить виставка «Мені однаково» до дня вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. На виставці експонуються рідкісні фотографії, концертні програми та брошури, а також, старенький «Кобзар», що належав Івану Козловському. Особливу увагу до себе привертає вишиванка Івана Козловського, в якій він давав концерт до 100-річчя з дня смерті великого Кобзаря – Т. Г. Шевченка.

1 перегляд0 коментарів
bottom of page