top of page
Пошук

Творча зустріч до Всесвітнього дня поезії

Оновлено: 24 бер.


З нагоди Всесвітнього дня поезії - свята, яке у світі відзначається 21 березня, в КЗ КОР "Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського" відбулася творча зустріч.

Юні відвідувачі прийшли з певним багажем знань, тож пригадавши декілька віршів, радо їх декламували.

Ознайомившись з елементарними правилами створення поезії, різними типами римування та віршованими розмірами, діти приступили до власного дослідження художньо-образної словесної творчості під назвою поезія. Виявилось досить цікавим заняттям визначати, який тип римування притаманний тому чи іншому твору українських поетів.

Юні дослідниці також дізнались, що творчі зустрічі серед поетів та письменників - поширений вид комунікації як сьогодні, так і за часів Лесі Українки, Івана Франка та інших. Адже митці зустрічались не лише для декламації своїх творів, а й для отримання слушної критики від людей зі свого творчого кола.

Тож озброївшись новими знаннями та заручившись підтримкою творчих працівників музею, які є дотичними до поезії, діти спробували написати свої перші вірші. Принишкло, обережно ступаючи на територію його величності Слова, учасники творчої зустрічі отримали море задоволення і полишали музей з нестримним бажанням творити далі.

Це й не дивно, адже "поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі" (Ліна Костенко).

5 переглядів0 коментарів
bottom of page